در این مطلب شیوهی فعالسازی اینترنت GPRS (یا EDGE) و اینترنت نسل سوم ۳G و نسل چهارم ۴G، LTE ایرانسل، نحوه فعال سازی بسته های افزایشی و تعرفه های مربوط به استفاده از این سرویس به طور کامل توضیح داده شده. اگر قصد دارید از سیمکارت ایرانسل برای اتصال به اینترنت استفاده کنید، این مطلب برای شماست.
این چهار عنوان، عناوینی هستند که همگی برای اینترنت همراه ایرانسل به کار میروند، این که شما برای اتصال به اینترنت ایرانسل از کدام تکنولوژی استفاده میکنید، بستگی به نوع آنتندهی منقطه و سیم کارت و تلفن همراه شما دارد. در بعضی مناطق، هنگام اتصال به اینترنت علامت G در بالای صفحه ظاهر میشود که به معنی GPRS است. در بعضی مناطق علامت E را خواهید دید که مربوط به EDGE است. و با راهاندازی خدمات نسل سوم اینترنت، در برخی مناطق هنگام فعال کردن اینترنت علائم H، H+ یا ۳g یا ۴g را در بالای گوشی خواهید دید، که به این معناست که در منطقهای حضور دارید که ایرانسل سرویس نسل سوم و بالاتر خود را در آن منطقه فعال کرده است. طبیعتا در مناطقی که نسل سوم و بالاتر راهاندازی شده است، کیفیت اینترنت بهتری خواهید داشت. به این ترتیب، این که شما از کدام یک از تکنولوژیهای gprs، edge یا ۳g یا ۴g استفاده میکنید، بستگی به نوع آنتندهی منطقهای دارد که در آن حضور دارید. برای این که بتوانید از اینترنت ۳g یا ۴g استفاده کنید، باید این قابلیت در تلفن همراه شما وجود داشته باشد. بیشتر تلفنهای هوشمند امروزی از ۳g پشتیبانی میکنند، اما فعلن تعداد کمی از گوشیهای از اینترنت نسل چهار (۴g یا LTE) پشتیبانی میکنند. اگر میخواهید بدانید گوشی شما از ۳g یا ۴g پشتیبانی میکند یا نه، میتوانید به صفحه بررسی قابلیت ۳g و ۴g در سایت ایرانسل بروید و با وارد کردن مارک و مدل گوشی خود از این امر مطلع شوید.
اگر تلفن همراه شما از ۴G پشتیبانی نمیکند اما مایل به استفاده از اینترنت ۴G هستید، یک راه دیگر استفاده ازمودمهای ۴G ایرانسل است که هزینه خرید آنها نسبت به گوشی همراه کمتر است.
نکتهی دیگر این است که ۳G با همین سیم کارت فعلی شما قابل استفاده است اما اگر گوشی شما از ۴G پشتیبانی میکند و میخواهید از این قابلیت استفاده کنید، باید با مراجعه به مراکز خدماتی ایرانسل، سیمکارت خود را تعویض نمایید ویا یک سیمکارت ۴G جدید خریداری نمایید.
شما با استفاده از gprs ایرانسل، که تکنولوژی جدیدتر آن همان edge است، و در مناطقی که پوشش ۳G و ۴G وجود دارد، با اینترنت ۳G و ۴G میتوانید در هر جایی که ایرانسل خط دهی دارد، با استفاده از موبایل خود به اینترنت متصل شوید. برای فعال کردن این سرویس روی سیمکارت خود، کد دستوری زیر را وارد کنید:
پس از وارد کردن این کد، یک پیامک (configuration message) حاوی تنظیمات gprs ایرانسل به گوشی شما ارسال میشود و شما باید آن را install یا save کنید. هنگام نصب از شما pin یا رمز خواسته میشود و شما باید رمز ۱۲۳۴ را وارد کنید، تا gprs سیمکارت شما فعال شود.
روش دیگر برای دریافت تنظیمات gprs، ارسال یک پیامک به شماره ۲۲۲۵ به شکل زیر است:
لحظاتی پس از ارسال این پیامک، شما پیامی حاوی تنظیمات gprs و mms دریافت خواهید کرد که باید آن را Save یا Install کنید. حالا، شما میتوانید با روشن کردن packet data از قسمت تنظیمات Network یا Connectivity گوشی خود، به اینترنت متصل شوید. البته ممکن است بعد از فعالسازی، چند ساعت طول بکشد تا اینترنت برای گوشی شما فعال شود. زمانی که اینترنت همراه گوشی شما فعال شود و به درستی کار کند، یک آیکون کوچک (متشکل از حرف E یا G یا Y واحتمالا با دو عدد فلش برعکس) در بالای صفحه گوشی شما نمایش داده میشود.
ممکن است شما از طریق روشهای بالا اقدام به فعالسازی جی پی آر اس خود کنید، اما پیغام دریافت کنید که مدل گوشی شما در سیستم ثبت نشده. این پیام گاهی در اثر خطای در سرورهای ایرانسل اتفاق میافتد (یعنی در حالی که تنظیمات وجود دارد، به اشتباهَ این پیام فرستاده میشود). قبل از هر کاری، چند دقیقه صبر کنید و کد دستوری که در بالا گفته شده است را دوباره وارد کنید. اما اگر پس از چند بار درخواست فعالسازی، دوباره با همان پیام مواجه شدید، در این صورت، نوبت به تنظیمات دستی gprs میرسد. شما باید شخصا تنظیمات را در گوشی خود وارد کنید. نحوه وارد کردن دستی تنظیمات gprs ایرانسل در گوشیها و سیستمعاملهای مختلف متفاوت، ولی شبیه به یکدیگر است. ما در اینجا به علت رواج بیشتر، این فرآیند را برای گوشیهای لمسی آندرویدی سامسونگ توضیح میدهیم. بقیه مدلها نیز سازوکاری کمابیش مشابه خواهند داشت. برای تنظیم دستی gprs به شیوهی زیر عمل کنید: